Grunnvannsborehull

Norges geologiske undersøkelse Gyldig 1.0

produktspesifikasjon

Beskrivelse: oversikt og ulike grunnvannsborehull (grunnvannsbrønner, energibrønner mm) og naturlige oppkommer (kilder) av grunnvann

Navnerom: http://skjema.geonorge.no/SOSI/produktspesifikasjon/GrunnvannBorehull/1.0/

Viser treff 1 - 28 av 28

AkviferType kodeliste

beskriver akvifertype i LGN-området.


BrønnBrukOmfangType kodeliste

underordnet bruksområde (til enkelthusholdning, gårdsbruk osv.)


BrønnHelningType kodeliste

hvilken type helning borehullet kan ha (grovinndeling)


BrønnPark objekttype

anlegg for uttak og/eller deponering av grunnvarme. Anlegg må ha tilsluttet minst fem energibrønner for å falle inn under NGUs definisjon av "Brønnpark".


BrønnparkKollVæske kodeliste

beskriver type kollektorvæske (Metanol osv)


EnergiBrønn objekttype

Grunnvannborehull som helt eller delvis er dedikert for uttak eller deponering av grunnvarme, enten gjennom kollektorslanger eller pumping av grunnvann hvis temperatur benyttes til oppvarming eller avkjøling.


FellesegenskaperGrunnvannBorehull objekttype

abstrakt objekt som bærer en rekke egenskaper som er fagområde-uavhengige og kan benyttes for alle objekttyper Merknad: Spesielt i produktspesifikasjonsarbeid vil en velge egenskaper og av grensningslinjer fra denne klassen.


ForingsrørMaterialType kodeliste

foringsrørets materialtype


GeolMediumType kodeliste

definerer om et borehull er boret slik at den blir permanent åpen; et stykke ned i fjellgrunnen (fjell) eller kun i løsmasser (løsmasse).



GrunnvannBorehull objekttype

ett enkelt fysisk punkt der det er foretatt en boring i forbindelse med bruk eller undersøkelse av grunnvannet eller dets egenskaper, herunder alle energiboringer (til uttak av grunnvarme), boringer etter grunnvann, overvåkningsbrønner og sonderboringer som er motivert i undersøkelse av grunnvann eller potensiale for grunnvannsuttak. Geotekniske boringer inngår ikke.


GrunnvannBrønn objekttype

Boret brønn for uttak av grunnvann til vannforsyning


GrunnvannOppkomme objekttype

forekomst av oppkomme/kilde/ naturlig utstrømmende grunnvann


KapasitetMålemetode kodeliste

beskriver målemetode brukt for å måle brønnens kapasitet (vanngiverevne). Hvis brønnen senere er trykket eller sprengt for å øke kapasiteten, oppgis her den målemetoden som er brukt FØR denne kapasitetsøkningen.


KapasitetØkningType kodeliste

beskriver om brønnen er sprengt eller trykket for å øke kapasiteten



LGNBrønn objekttype

brønn som benyttes eller har vært benyttet under monitorering av upåvirkede grunnvannsakviferer ("Landsomfattende grunnvannsnett - LGN" -http://www.grunnvann.no/overvaking_eks.php)


LGNGrunnvannOppkomme objekttype

forekomst av oppkomme/ naturlig utstrømmende grunnvann som benyttes eller har vært benyttet under monitorering av upåvirkede grunnvannsakviferer ("Landsomfattende grunnvannsnett - LGN" -http://www.grunnvann.no/overvaking_eks.php)


LGNOmrådeRefPkt objekttype

cirka plassert senterpunkt i lokalt "LGN-område" bestående av en eller flere brønner/oppkommer som benyttes eller har vært benyttet under monitorering av upåvirkede grunnvannsakviferer ("Landsomfattende grunnvannsnett - LGN" -http://www.grunnvann.no/overvaking_eks.php)


Link datatype

referanse til et informasjonselement, enten lokalt eller globalt Eksempel: Som lokal : //skrisrv2/tjenester/sosiforv/web/welcome.htm Som global: http://www.statkart.no/standard/sosi/ACCESS/welcome.htm


OppkomBeskyttelse kodeliste

beskriver hvordan oppkommet evt er beskyttet (drenering, gjerde, overbygg)


OppkomBruk kodeliste

overordnet bruksområde for naturlig oppkomme (kilde)


OppkomFareForurensing kodeliste

inndeler forurensningsfaren for oppkommet til liten/middels/stor


OppkomTypeForurensing kodeliste

definerer om eventuell forurensningsfare stammer fra bebyggelse, industri, jordbruk etc


OppkomUtforming kodeliste

beskriver om oppkomme er naturlig uten inngrep, eller lagt i rør/kum




Sonderboring objekttype

undersøkelsesboring benyttet til å karakterisere løsmassenes egenskaper, vanligvis for å estimere om massene er grove og velsorterte nok til å kunne levere grunnvann til vannforsyning. Før ca år 2000 var håndholdt borutstyr vanligst, etter hvert mer vanlig med utstyr tilsvarende det som benyttes under geotekniske boringer.